Alt det andet & lidt til

Har du ikke fundet lige præcis det produkt, som du skal bruge hjælp til, så kan vi helt sikkert hjælpe dig alligevel. Vi har i mange år stået for opsætning og service til tandklinikkernes enheder. Det har givet os den nødvendige erfaring og viden til at håndtere mange forskellige typer af anlæg.

Finder du ikke det du søger – så ring måske har vi det alligevel eller kan skaffe det.

Kompressor/sugemotor
Uden luft & sug kan klinikken ikke fungere & for at give klinikken de optimale tekniske enheder har Vi valgt at have Cattani´s produkter i vores sortiment.

Læs mere om Doc 37 Cube
Læs mere om Doc 36 Turbosmart
Læs mere om Doc 17 Kompressor

Med et Teknik rum der er udstyret med Cattani´s produkter, er I godt kørende.
Valg af suge væske er også vigtige – her anbefaler vi Denta-Clean som kan bestilles hos vores kundeservice. Leveres 6 flasker i en kasse.

Sugerens til rengøring & desinfektion af sugeystemer i tandklinikker. Høj renseeffekt og god til at fjerne lugte.

DentaClean er baseret på Natriumhypolorit, som gør DentaClean til et af de mest effektive rengøringsmidler til rens af sugesytemer og samtidig til et af de mest miljøvenlige. Dette skyldes at den brugte koncentration er langt lavere end de andre.
Den lave koncentration gør samtidig DentaClean til et meget økonomisk alternativ, da en flaske rækker til langt flere rengøringer end traditionelle rengøringsmidler & så er den skånsom for miljøet og brugerne.

Miele – Professionel erhvervs produkter
Sporeprøver
STATENS SERUM INSTITUT informerer:
Vejledning i anvendelse af proces indikatorer til sterilisationskontrol i tandklinikker.
Sterilisation er en proces der skal eliminere tilstedeværende mikroorganismer på instrumenterne. Kun rengjorte instrumenter må steriliseres. Med sterile instrumenter forhindres både krydskontaminering mellem de forskellige patenter samt infektion af den enkelte patient ved invasive indgreb.

Af Dansk Standard 2451 “Styring af infektioshygiejne i sundhedssektoren” del 12: “Krav til procedure på tandklinikker” fremgår det bl.a. af pkt. 4.6 “Rengøring, desinfektion, sterilisation og opbevaring af instrumenter til flergangsbrug”:
At sterilisation altid skal være forudgået af rengøring og desinfektion.
At sterilisation med mættet vanddamp bør foretrækkes frem for sterilisation med tør varme.
At små dampautoclaver skal følge kravene i DS/EN 13060
At der mindst én gang dagligt skal anvendes en multivariabel kemisk indikator for kontrol af fx. temperatur, tid, tryk og damppenetration
At der skal udføres kontrol mindst hver måned samt efter reparation og driftsstop med anvendelse af biologiske indikatorer.
Multivariabel kemiske indikator kan købes hos Scandinaviske Dentalservice & Statens Serumsinstitut.
Vedrørende de biologiske indikatorer henvises til Statens Serumsinstitut tlf: 4829 9125 for yderligere information.

KEMISK INDIKATOR:
Kemiske Indikatorer er et godt supplement til biologiske indikatorer og skal anvendes dagligt, til at give et hurtigt svar på om de kritiske parametre har været korrekte under steriliseringen. De kan ikke erstatte de biologiske indikatorer.
Den kemiske indikator registrerer flest mulige relevante sterilisationsparametre som fx luftuddrivnings- og damppenetrationsevne, temperatur, tryk og tid. Indikatoren består af en farvet kemisk forbindelse, som er afsat som pletter på en papirstrip. Denne kemiske forbindelse skifter farve fra lys blå til sort, når værdien af de for sterilisationen kritiske fysiske paramere er opnået. Anvendelsen vil yderligere dokumentere, at værdien af de kritiske parametre også er opnået ved de emner der er autoklaveret. Derfor skal de kemiske indikatorer anbringes på de steder, hvor det anses for vanskeligt at sterilisere.
Efter endt sterilisationsproces kan indikator aflæses straks om korrekt farveomslag. Har papirstrippen skiftet farve fra lys blå til sort, er værdierne opnået korrekt i processen.
Den kemiske indikator skal anvendes med en Process Challenge Device (PCD)
Kemiske indika

BIOLOGISKE INDIKATORER (SPOREPRØVER):
Der anvendes 6 indikatorer pr. sterilisationscyclus til en type B-autoklaver. Disse placeres på de mest besværlige steder at sterilisere. Til type S-autoclave (fx DAC Universal & Statim) anvendes der 3 indikatorer til hver kontrol. Efter afsluttet sterilisation analyseres indikatorerne ved opdyrkning i næringsmedium på et godkendt laboratorium i 4 – 7 døgn. En effketiv sterilisationsproces bevirker, at der ikke kan påvises vækst ved denne opdyrkning.
Årsager til mangelfuld sterilisering kan være:
Dampkvaliteten
Utætheder
Utilstrækkeligt vakuum
Fejlvisning af måleinstrumenter
Manglende validering efter reparation
For kort sterilisationstid
For høj fyldningsgrad
For tæt emballage
Vådt gods efter sterilisering
Forkert orientering af instrumenter
Dårligt rengjorte instrumenter

NATIONALE INFEKTIONSHYGIEJNISKE RETNINGSLINJER FRA STATENS SERUM INSTITUT ……LÆS MERE PÅ ssi.dk/NIRTandklinikker

Salli
Læs mere om Salli på salli.com

 

W&H
Læs mere om W&H på www.wh.com

Kontakt os endelig

Vi kan hjælpe dig med alle spørgsmål til vores produkter og service, så henvend dig allerede i dag på telefon 43 43 00 39 eller på mail: info@dentalservice.dk eller kontaktformular. Vi kan hjælpe dig videre.

Vores dygtige teknikere har passion for alle vores produkter og mere til. Vi står derfor klar til at give dig god rådgivning og vejledning.

Vi vender hurtigst muligt tilbage på enhver henvendelse.

Få installeret det helt rigtige produkt til din klinik med Scandinavisk Dentalservice.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

SternWeber/Myray

Oplev det italienske design. Prøv det bedste inden for ergonomi.

hekadental

Heka dental tilpasser kvalitet og design til individuelle krav

IT/VisiQuick

Det mest brugervenlige billedebehandlingsprogram.

Totalleverandør

Overvejer I at købe nyt inventar til klinikken?

Alt det andet og lidt til

Finder du ikke det du søger – så ring måske kan vi skaffe det.